В Деня на детската книга бе открито новото пространство с 600 тома в ДГ „Кремена“, предвидени са творчески кът и зона за драматизации

Подблокова детска градина се превърна в библиотека за чудо и приказ. Екипът на детска градина „Кремена“ в ЖР „Тракия“ е преобразил напълно 40 квадрата апартамент, превръщайки го в атрактивно място за четене, забавление, творчески занимания и драматизации. Идеята дошла, докато учителите и децата посещавали читалищните библиотеки в района. И решили, че искат да имат свое място за споделяне на приказни истории.

„Липсваше ни пространство, за да можем да съберем всички деца. Нека не забравяме, че една от важните мисии на предучилищното образование е насърчаване на интереса към книгата и четенето. Затова с нашата приятелка и автор на детски поредици Пепа Павлова се заехме да превърнем неособено приветливото място на първия етаж в блок 11 в библиотека“, разказва директорът Борислава Вичева.

По рафтовете вече са подредени над 600 тома детска литература, енциклопедии, книги игри, дарени от издателства, родители и учители. Предвиден е творчески кът, където децата ще изпълняват различни арт задания и ще развихрят въображението си, а в зоната за драматизации ще бъдат представяни откъси от любими приказки.

Всяко дете си има картон и читателска карта, а двама учители влизат и в ролята на библиотекари. Целта е изграждане на партньорство с родителите, които, заедно с децата си, да избират и заемат книги за вкъщи. Така ще бъдат създадени навици за четене, а това ще помогне на децата, постъпвайки в училище.

Да приветства малчуганите и учителите на днешното официално откриване, което съвпада с Деня на детската книга, бе писателят Пепа Павлова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.