Ревю на приказните герои в Коледната къща на СУ „Св.Св.Кирил и Методий”, най-старшият учител прави наричания за здраве и много деца

Второкласници преобразиха вратата на класната си стая като елха на добротата. Момчетата и момичетата от 2 а клас на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” впечатлиха журито с оригиналната идея и спечелиха една от големите награди в конкурса за най-красива украса. Всяко дете бе написало името си с пожелания като: „Усмихвай се всеки ден” или „Помогни на приятел в нужда” върху топка на коледното дръвче. Награда спечелиха и зрелостниците от 12 б клас, които пък бяха превърнали вратата на своята стая в шапката на Дядо Коледа, от която излизат пожелания на английски език. Шоколадови дядоколедовци получиха учениците от 8 паралелки, показали най-голямо въображение и оригиналност в украсата.

В истинска коледна къща се превърна училището в деня преди ваканцията. Освен наградите за организаторите на традиционния коледен базар в подкрепа на малките пациенти от детското онкоотделение на УМБАЛ „Св. Георги”,  учениците и техните преподаватели си спретнаха истинска забава, като отново показаха, че са най-добрите в танците, музиката и дизайна.

Най-малките дадоха старт на празника с конкурс за най-добър костюм. Децата дефилираха на сцената,  преоблечени като любимите си герои. Принцове и принцеси, Пипи Дългото чорапче, феи и пирати събраха аплодисментите по време на приказното ревю във фоайето на училището.

Изпълненията на учениците от музикалните и хореографските паралелки заредиха публиката с коледно настроение. Празничният концерт бе дебют за 8-класниците от професия „Танцьор”, които се представиха с композиция на хореографа Боян Алексиев.  Традиционните коледни песни прозвучаха в изпълнението на учениците от паралелките по музика, след което директорът Таня Николова „издейства“ обещание, че през цялата следваща години всички ще останат толкова старателни и ученолюбиви.

За първи път тази година на празника бе избран и ученик емблема. С титлата бе удостоена 11-класничката Даниела Димитрова. Освен че е пълен отличник, нито един представителен концерт не минава без нейно участие. Усмихната, отзивчива, участник в училищни инициативи, тя събра заслужените овации на всички.

За да подпомогнат благородната кауза – онкоболните деца, учителите купиха подаръци от ученическия базар, които след това размениха помежду си. По традиция най-старшият от тях – корепетиторът Благой Манчев, разчупи коледната пита и направи наричания за здраве и много деца.