“Този метод е правилен – там, където няма зараза, децата да учат в клас. Следете броя на заболелите, така че да щадим учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца“. Това каза днес премиерът Бойко Борисов и възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

“Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове – обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения“, категоричен беше министър-председателят.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към обучение в електронна среда остава най-правилният подход за учебните заведения.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.

“Обсъдихме ситуацията с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда“, допълни Вълчев.

Той посочи, че е обсъдено със социалните партньори и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас. Вълчев посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.