Разширеното пространство за хранене в СУ "Проф. Асен Златаров" - Първомай.
 

Следващата седмица ще бъде решено дали големите ученици от 5 до 12 клас ще се върнат предсрочно в класните стаи. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където заедно с просветния министър Красимир Вълчев, посети СУ “Емилиян Станев”. В момента те са на онлайн обучение, а заповедта на здравния министър е до 31 януари.

“Като виждате съседите, а и не само съседите, пълният локдаун, който се налага в редица държави, ние пуснахме учениците до 4 клас да учат присъствено. Ако в следващия четвъртък данните са добри, ще мислим и за по-големите”, каза Борисов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поясни, че няма категорична яснота дали учениците от 5 до 12 клас ще се завърнат към присъствено образование в училищата от 18 януари.

„Трябват ни данните от една седмица. За съжаление, ситуацията може да се влоши. Надяваме се да се подобри. Засега тенденцията е благоприятна. Следващия четвъртък, когато видим данните от една цяла седмица, тези от почивните и празничните дни не са достатъчно представителни, щабът ще вземе решение“, поясни Вълчев.

Що се отнася до имунизацията, 32 % от учителите от детските градини до 12-ти клас са изявили желание за ваксинация срещу COVID-19 по данни на Синдиката на българските учители.

Според Янка Такева се наблюдава огромно желание за връщане в училище, защото живият контакт липсва и на учители, и на ученици. Той е от изключително значение и за възпитанието на младите, обясни тя.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.