Студентският съвет при Университета по хранителни технологии е отличен с първо място в тазгодишния конкурс за пътна безопасност за кампанията си „Празнувай отговорно“

Яна Вангелова е преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети  по време на отчетно-изборно събрание, провело се в Университета по хранителни технологии. Вангелова беше единственият кандидат за поста. Екипът в Изпълнителния съвет на НПСС беше обновен.

„Надявам се с него да надградим и доразвием свършеното дотук и постигнем нови успехи. Имаме много иновативни предложения за консервативната среда, в която работим“, посочи на пресконференция днес  след избора й Яна Вангелова. Като добра практика тя посочи постигнатото за първи път от 10 години насам увеличение на средствата за стипендии – нараснали са минималния и максималния праг, както и стипендиите за докторанти. „Съзнаваме, че това не е достатъчно, имаме още много работа в тази насока, но трябва да се предприемат и тези стъпки, и действия, за да успяваме да задържим младите хора у нас, както и занимаващите се с наука млади специалисти“, каза още Вангелова.

“Ще продължавам добрата практика на НПСС да създава и разпространява „Хартата за студентските права“ и „Хартата за качеството на стажантските програми“. Ще работя по въвеждането, прилагането и обмена на добри практики от Европейския студентски съюз за усъвършенстване на работата на НПСС, ще се фокусирам върху създаването на стабилна и обединена студентска общност с ясна гражданска позиция”, заяви Вангелова.

Студентският съвет при Университета по хранителни технологии е отличен с първо място в тазгодишния конкурс за пътна безопасност за кампанията си „Празнувай отговорно“. Висшето учебно заведение стартира инициативата преди 5 години в навечерието на 8 декември и тя се превърна в национална.