След едногодишни преговори Център за творческо обучение стана официален представител за България и ще предлага не само материали, но и разработени уроци

LEGO за образованието или как да развиваме социалната и емоционална компетентност и комуникационните умения на деца в предучилищен и начален етап. По тази тема ще говорят образователни експерти на събитието, което организира на 12 февруари в Дома на културата в Пловдив Център за творческо обучение. След едногодишни преговори организацията вече е официален представител за България на LEGO за образованието, като ще осигурява материали за обучение и ще организира подготвителни курсове за учители. Чрез Лего роботиката учениците могат да развият своите познания по физиката, математиката, информатиката, информационните технологии.

„Разполагаме с разработени примерни уроци, които могат да се адаптират за нашата система. Идеята на LEGO  образованието е да развива критично мислене и умения за общуване. Ние осигуряваме не само материалите за съответната детска градина или училище, но и обучението. Дори ще се опитаме да проправим път за участие на България в международните LEGO състезания”, обясни Димитър Дряновски от Център за творческо обучение.

В последните три години общински, частни и държавни училища внедриха облачна платформа, сертифицираха учители по програми на Google и започнаха въвеждането на ново поколение електронни устройства за учене по проект на Центъра и Община Пловдив. Центърът е направил проучване на резултатите от внедряване на облачни технологии в Пловдив. То изследва нагласите на директори и учители, чиито училища използват G Suite за образованието. Целта е да се предоставят насоки и да се очертаят конкретни стъпки за училища, които желаят да въведат облачна платформа. В изследването са участвали ЕГ “Иван Вазов”; ПГ по хранителни технологии и техника; “ОУ “Екзарх Антим I”; ФЕГ “Антоан дьо Сент-Екзюпери”; СУ “Св. Св. Кирил и Методий”; НУ “Христо Ботев”; СУ “Братя Миладинови”; ОУ “Яне Сандански”; СУ “Любен Каравелов”. Резултатите ще бъдат представени на събитието на 12 февруари, когато ще получат дипломи новите сертифицирани обучители.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.