474 абсолвенти се дипломираха на тържествена церемония днес

Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си. С тези думи на Конфуций се обърна към 474-те възпитаници на Университета по хранителни технологии председателят на Българска стопанска камара Добри Митрев на тържествената промоция на випуск 2023. Той им напомни, че завършват само един етап от своето образование, но обучението им трябва да продължи през целия живот, ако искат да отстояват професионалния си престиж.

Добри Митрев бе сред гостите на празника и връчи дипломата на магистъра от специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“ Любомир Зайков. Абсолвентът пък даде на ректора на висшето училище проф. Пламен Моллов капсулата с имената на студентите от випуска. В приветствието си той благодари от името на своите колеги за всеотдайността на преподавателите и за отличните знания, които са придобили.

Днес дипломите си получиха 367 бакалаври и 107 магистри. 68 от тях са отличници, от които шестима са пълни. Те получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета.

В обръщението си към абсолвентите ректорът ги насърчи да бъдат удовлетворени и горди от постигнатото и добави, че тяхното дипломиране съвпада със 70-годишнината от създаването на УХТ и с годината, в която университетът стана официален партньор на Европейския консорциум на винарските университети.

„Бих искал да ви вдъхна цялата увереност, че заради усилията и труда, които сте положили, заслужавате да бъдете смели в мечтите си, да гледате далеч напред и нагоре. Вярвам, че сред вас са бъдещите собственици или директори на глобални компании, бъдещи министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ“, каза проф. Моллов. Той връчи дипломите на петима от пълните отличници магистри и на двама бакалаври с най-висок отличен успех.

Девет от абсолвентите получиха от Съюза по хранителна промишленост отличия за най-добре разработени и защитени дипломен проект и дипломна работа през 2023 г. Наградите и грамотите бяха връчени от инж. Стефан Глухарев.