Честванията започват с връчване на почетни знаци и значки на учители и учебни заведения в Хуманитарната гимназия

С празнична литургия и общоградско шествие ще бъде отбелязан Денят на славянската писменост и култура. Честванията за 24 май започват в 9 часа в Актовата зала на Хуманитарната гимназия, където по традиция детски и учебни заведения ще бъдат отличени с почетен знак на Пловдив, а изявени директори и учители ще получат почетни значки.

Празничната литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“, която ще отслужи пловдивският митрополит Николай, също започва в 9 часа. В 10 часа е откриването на тържеството на площад „11 май”, където празнично слово ще произнесе  началникът на РУО Иванка Киркова. Пред паметника на светите братя владиката ще отслужи празничен молебен и ще бъдат положени венци и цветя.

Шествието към площад „Централен“ ще бъде водено от мажоретен състав при СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Духов оркестър Пловдив и знаменна група от Хуманитартата гимназия, която ще носи и иконата на Кирил и Методий.

Участие в празничния конецерт на площада ще вземат  Биг бенд – Пловдив, „Арт войс център”, щатен танцов състав към АМТИИ, Академичен смесен хор „Гаудеамус”, Китарен ансамбъл „Академика”, Трио „Сопрано”, квартет „Интро”. Офицален поздрав към учениците, гражданите и гостите по повод празника ще отправи  председателят на Общинския съвет Савина Петкова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.