All-focus

100 абсолвенти завършиха успешно Юридическия факултет, първенец на випуска е Елеонора Димитрова с успех 6.00

Министърът на правосъдието проф. д-р Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на Пловдивския университет. Сред тях бе и първенецът на випуска Елеонора Димитрова с успех 6.00 от всички изпити по време на следването си. Тържествената церемония се проведе в Спортната зала на висшето училище при спазване на противоепидемичните мерки.

Общо 100 студенти от редовна и задочна форма на обучение успешно завършиха 24-тия випуск от създаването на Юридическия факултет.

„Юридическото образование отваря много врати. Дано да имате възможност да влезете през тази, която предпочитате“, пожела на абсолвентите министърът и посъветва дипломираните юристи да усъвършенстват своите знания, да развиват критично и самостоятелно мислене. „Вашата мисия е да се погрижите за правата на тези, които се нуждаят от подкрепа, за да почувстват силата на закона и да постигнат справедливостта, към която се стремят“, каза още проф. Стоилов.

За безсънните нощи, незабравимите преживявания и силните приятелства от изминалите 6 студентски години припомни на колегите си в залата отличничката на випуска Елеонора Димитрова. Тя благодари на преподавателите и на своето семейство и пожела на всички: „Да сбъднем мечтите си!“

„Днес е празник, краят на образованието ви, но не и на ученето. Това е и ново начало. Време за избор, не се страхувайте от непознатото“, каза в словото си доц. д-р Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет. Тя си послужи с метафора, описвайки правото като наркотик – понякога си опиянен, друг път страдаш, но не можеш да се откажеш. „Отдайте му се, за да бъдете добри юристи, но не трябва да му се предавате. Не бива единствено правото да осмисля дните ви – намерете любовта, създайте семейства. Бъдете добри хора, търсете справедливостта“, призова доц. Дончева.

Водещият церемонията доц. д-р Христо Паунов прочете поздравителен адрес от президента Румен Радев, от Районния и от Административния съд, от Общинския съвет.

По традиция абсолвентите положиха Галилеева клетва – да ползват науката за напредък и хуманизация. Заедно с дипломите си те получиха екземпляр от новото издание на Конституцията на Република България. Отличниците бяха наградени с грамоти от Апелативна прокуратура – Пловдив. Първите трима от випуска получиха и награди от пловдивската Адвокатска колегия.