Доходите на работещите в РУО се увеличават с 15%, реши правителството. Министерският съвет одобри промени в разходите по области по бюджета на МОН, като с тях от 1 август средствата за персонала на регионалните управления на образованието за настоящата година нарастват с общо 878 900 лв.

В 28-те РУО работят 612 души. С решението се цели привличане и задържане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза. След въвеждането на извънредната епидемична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, контролират дейността на училищата и на детските градини, уточняват от пресслужбата на МС.

Предстояща задача пред регионалните управления на образованието е създаване на условия за нормално започване на новата учебната година при спазването на указанията на здравните власти за предпазване на децата, учениците и персонала в институциите от епидемията от коронавирус.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.