1000 лева от концерт на СУ „Черноризец Храбър“ за неонатологията на УМБАЛ „Пловдив“, базар на петокласници подкрепя нуждаещи се деца от училището

„Пощенска кутия за родители“ е най-новата идея на ръководството на СУ „Черноризец Храбър“, чиято цел е да получи обратна връзка от семействата как се чувстват учениците в училище. Тя вече е поставена на един от входовете, за да може да е видна за всички, когато водят или прибират децата си. Молбата към родителите е да попълнят анкетата, която е анонимна, и да пуснат листчетата с мнения и препоръки в кутията. От училището обещават да направят анализ от допитването и да обобщят резултатите, които ще бъдат публично оповестени. Основната идея е децата да влизат с желание в клас и да се чувстват щастливи по време на учебния процес, за да имат още по-добри постижения.

Поредица от благотворителни инициативи организираха деца и учители в навечерието на празниците.

Близо 1000 лева в помощ на отделението по неонатология на УМБАЛ „Пловдив“ събраха учениците от 1 e и 3 e клас на коледен благотворителен концерт. Той бе организиран по инициатива на техните учители Ели Иванова и Мирослава Чалъкова със съдействието на училището. На празника бе поканена и шефката на отделението д-р Диана Аргирова, на която до края на седмицата ще бъде връчена събраната сума за закупуване на апаратура за новородени. Учениците бяха подготвили своя програма за концерта, а в подкрепа на каузата се включиха клуб по народни танци „Чановете“, вокална група “Бамбини“, клуб за спортни танци „Алекс“, вокална група „Гласовете на България“, Ивайла Дафчева изпълни съчетание с лента.

Петокласниците пък организираха базар, събраните средства от който ще бъдат дарени за нуждаещите деца от училището. На 20 декември предстои поредното благотворително събитие, в което ще се включат всички паралелки.

Началото на коледните тържества беше дадено с драматизация на английски, руски и испански – езиците, които се изучават в училището.