С прожекция на филма „Да логаритмуваш мечтата“ отбелязват 40 дни от кончината на преподавателя, политик и общественик

На 15 септември се навършват 40 дни от кончината на забележителния преподавател, политик и общественик Кирчо Атанасов. С прожекция на филма „Да логаритмуваш мечтата“ на Гергана Никленова ще бъде почетена паметта на дългогодишния директор на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, който ни напусна на 78 години. Прожекцията ще бъде от 13 часа във втория корпус на училището, на която се очаква да присъстват бивши негови ученици и колеги, както и настоящи учители.

„Едва ли е случайно, че точно на първия учебен ден се навършват 40 дни от неговата загуба. Мой дълг е да продължа проекта „Народните будители и аз“, на който той беше инициатор и двигател, и се надявам да получа широка подкрепа“, каза за „Уча в Пловдив“ съпругата му Христина Франгова.

Филмът проследява житейския и професионален път на Кирчо Атанасов, в който той признава, че пред него никога не е стояла дилемата дали да бъде учител или не и че отново би избрал същата професия.

„Вратата на моя кабинет никога не е била затворена – за ученици, учители, родители. С децата трябва да се отнасяш като с равни, за да усетят, че им имаш доверие. Винаги съм ги поздравявал, когато ги срещна в училище, независимо по колко пъти на ден. Моят девиз е: Няма невъзможни неща, трябва само да се намери алгоритъмът“, казва във филма емблематичният директор.