52-годишната Милена Петрова бе ударена на пешеходна пътека от млад шофьор

Почина заместник-директорът на СУ “Цар Симеон Велики”, която бе блъсната на пешеходна пътека на бул. “Марица”, под моста на Герджика, от 18-годишен шофьор с три месеца стаж зад волана. Милена Петрова бе с изключително тежки травми след инцидента, претърпя няколко операции, но не е успяла да се пребори. Издъхнала е в УМБАЛ “Св. Георги”, където дни наред лекарите опитаха всичко, за да я спасят.

След инцидента Милена Петрова бе откарана в болницата в тежко състояние. Настоящи и бивши ученици, учители и родители инициираха кампания за кръводаряване, както и за набиране на средства за животоспасяващи операции.

„В шок сме. Загубихме сърчицето на нашето училище, никога вече няма да е същото. Не познавам друг учител, запленил и останал приятел с учениците си. Човек, извисен над грубостите“, коментираха колеги на Милена, която преподава философия и психология в горен курс. И тъй като е изключително фина и изящна, преди години си спечелила прозвището пловдивската Никол Кидман, дадено й от ученици.

Колегите на Милена Петрова очакват решението на семейството й кога и къде ще бъде поклонението.

„Уча в Пловдив“ изказва искрени съболезнования на близките, колегите и учениците на Милена Петрова!

Светъл път!