„Това е най-големият подарък за 60-годишнината на училището“, каза на днешната импровизирана церемония директорът инж. Марияна Спасова

Почетен плакет за изключителен принос в издигане авторитета на Професионална гимназия по архитектура, строителтво и геодезия „Арх. Камен Петков“ получи днес световната шампионка в леката атлетика Пламена Миткова. Пловдивчанката спечели световна титла в скока на дължина на младежкото световно първенство до 20 години в Кали, Колумбия. Тя е бъдещата зрелостничка и учи специалност „Геодезия“.

„Това е най-големият подарък за 60-годишнината на училището“, обърна се развълнувана към спортната звезда директорът инж. Марияна Спасова. Днес тя организира импровизирана церемония по награждаване на шампионката, а празникът по откриване на новата учебна година ще мине под знака на феноменалния успех на възпитаничката на гимназията, която скочи 6.6 метра от третия опит, като това е най-силният резултат в кариерата й до момента.

Вярваме, че отличието ще те мотивира за още по-големи успехи, обърнаха се към Пламена учителите, които днес присъстваха на тържественото връчване на плакета. И пожелаха здраве, упоритост и мотивация за още големи успехи по пътя към поредните върхове.

Пламена благодари за жеста и обеща да съчетава все така успешно тренировките и уроците, да се готви за усърдно и за състезания, и за ДЗИ, гонейки отличен успех.