Орлин Павлов изпълни произведения от световната класика за преподаватели, студенти и гости

На концерт с произведения от световната класика – „Фантомът на операта”, „Цар Лъв”, „Брилянтин”, както и авторски песни на Еделина Кънева и Орлин Павлов, се насладиха снощи преподавателите, студентите и гостите на Университета по хранителни технологии на тържеството по случай неговата 70-та годишнина. На финала модераторът д-р Кирил Калев в дует с Орлин Павлов изпълниха „My way“ на Франк Синатра като специална изненада към присъстващите в Гранд хотел „Пловдив“. Сред гостите на тържеството бяха дипломати, почетни консули, ректори, представители на бизнеса и на браншови организации.

Преди да прочете поздравителния адрес на държавния глава Румен Радев, съветникът по образование, наука и иновации Валентина Танева връчи на ректора проф. д-р Пламен Моллов почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента на Република България за постигнати успехи и значим принос в хранителните технологии, както и за ролята на УХТ в обучението и квалификацията на поколения високо подготвени специалисти.

Приветствия направиха зам.-министърът на икономиката и индустрията – Димитър Данчев, проф. Мариела Модева – зам.-министър на туризма, областният управител Ангел Стоев, Стефан Делайе – председател на Френско-българската индустриална камара, проф. Божидар Хаджиев, член на УС на БТПП, Добри Митрев – председател на БСК, председателят на Студентския съвет в УХТ Любомир Стефанов и Даниел Парушев – председател на НПСС.

„Дълбоко вярвам в бъдещето на нашия университет, не само заради професионализма, а най-вече заради силната отдаденост и свързаност на преподавателите и служителите към нашата Алма Матер Алименторум. 70-тата ни годишнина е повод за гордост, за мъдрост, както и за вечния въпрос за смисъла на живота. Когато се обръщам назад в годините, разбира се, че виждам и ценя успехите. Но бих искал специално на нашите момичета и момчета студенти да кажа, че трудностите и несполуките са важна и поучителна част от житейския път, затова те не бива да ви плашат, нито да ви спират“, каза ректорът в словото си. След това цитира Йохан Волфганг фон Гьоте: „Да изкажеш мнение, е като да направиш ход с пешката в партия шах – може да изгубиш пешката, но партията едва започва и може да бъде спечелена“.