Почетният знак на "Северен", който се връчва за първа година, отиде най-напред у Ели Камбурова - дългогодишен директор на ОДЗ "Славей".

 

Почетният знак на "Северен", който се връчва за първа година, отиде най-напред у Ели Камбурова - дългогодишен директор на ОДЗ "Славей".
Почетният знак на “Северен”, който се връчва за първа година, отиде най-напред у Ели Камбурова – дългогодишен директор на ОДЗ “Славей”.

С почетни знаци на кмета на район „Северен” Ральо Ралев бяха отличени днес двамата дългогодишни директори Ели Камбурова и Георги Енчев. И за двамата тази година е последна в професионалната им кариера. Камбурова е начело на ОДЗ „Славей” цели 25 години, а Енчев, който в момента е начело на СОУ „Хр.Г.Данов” има зад гърба си 38 години в системата на образованието.

Директорът на СОУ "Хр.Г.Данов" - Георги Енчев, също бе удостоен с почетен знак на кмета Ральо Ралев.
Директорът на СОУ “Хр.Г.Данов” – Георги Енчев, също бе удостоен с почетен знак на кмета Ральо Ралев.

Шефът на дирекция „Образование” в кметството – Нели Нончева, приветства всички директори и изявени учители от района, които се събраха в ресторант „Уникато” в навечерието на 24 май, и на без гордост заяви, че най-елитните училища са именно в „Северен”.

Отличие по повод края на професионалния си път получи Лиляна тодорова от СОУ „Н. Вапцаров”. Почетни значки на Пловдив бяха присъдени на Видка Пиронкова от ЦДГ „Дъга” и на Моника Тенева от ОУ „Райна Княгиня”. Със значки бяха удостоени преподавателите от ОУ „Йордан Йовков” – Петя Ангелова и Надя Войнакова, както и Донка Радева от професионалната гимназия по хранителна техника. Грамоти получиха директорите на СОУ „П. Яворов” – Сашка Кръстева, за 105-та годишнина на училището, и на СОУ „Н. Вапцаров” – за 45-та годишнина.