Зрелостниците на ЕГ „Иван Вазов” се дипломираха със среден успех 5.55 на тържествена церемония в Конгресния център на панаира

С почетния знак на гимназията бяха удостоени тримата пълни отличници на ЕГ „Иван Вазов” на тържествена церемония днес в Конгресния център на панаира. 222 випускници и техните родители изпълниха до краен предел залата, за станат част от тържеството по връчване на дипломите за зрелост. С успех 6.00 завършват средното си образование Ванеса Димитрова, Севда Илиева и Виктор Калинов. Те първи получиха дипломите си от директора на училището Вихра Ерамян. Виктор е сред четиримата български младежи, които спечелиха пълна стипендия за обучение в Германия чрез Немската служба за академичен обмен. Амбициозният младеж ще учи архитектура в Техническия университет в Берлин.

Випуск 2018 завършва със среден резултат  5.55, обяви гордо Ерамян. 134 от 12-класниците са постигнали отличен успех, което прави над 60 на сто от всички абитуриенти. С най-висок среден резултат зрелостниците могат да се похвалят от матурата по английски – 5.90. Отличен успех гимназията отчете от зрелостните изпити по италиански – 5.59, немски – 5.54, и български – 5.51. Немска езикова диплома са защитили 33 зрелостници – ниво С1, В2 имат 10 от явилите се. 57 са получили международен сертификат по руски език. Повечето са издържали успешно изпитите за сертификати по испански, италиански, английски и френски.

Голяма част от абитуриентите са приети в престижни европейски университети. Мария Джурджева, която завършва паралелка с испански, е преминала успешно прослушванията по време на прецизната селекция на Academy of Contemporary Music в Лондон и наесен ще сред първокурсниците в престижната академия, където е завършил популярният британски певец Ед Шийрън.

„Успехът не е ключът към щастието, щастието е ключ към успеха”, цитира немския философ и общественик Алберт Швайцер директорът Вихра Ерамян с пожелание за попътен вятър на випуска.

С грамота за отличен успех бе удостоена и Миа Ганева, която е избрала да продължи образованието си в Софийския университет.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Браво! Пловдив трябва да се гордее с такива деца! На добър час!

Коментарите са затворени.