„Вълшебна“ боя преобразява класните стаи на четвърти, пети и седми клас на ЧОУ „Бъдеще“, превръща стената в дъска

Последен модел тревна настилка, с която са покрити тренировъчните терени на професионалните футболни клубове „Локомотив“ Пловдив, „Нефтохимик“ и „Славия“, има вече и спортната зала на Частната английска гимназия „Стоян Сариев“.

„Тревата е на водещ италиански производител, плетката е под формата на ромб, на докосване е по-мека и създава по-реално чувство, че играеш върху естествена“, обясни преподавателят по физическо възпитание Михаил Бекяров. Той е категоричен, че нито едно пловдивско училище не разполага с подобна спортна база, която да позволява да се провеждат часове по футбол, волейбол и бадминтон. В момента се събират желаещи от 4 до 7 клас, които да оформят футболния отбор на училището. В ръкавите на спортната зала са разположени съблекалните за момчетата и момичетата, както и фитнес уреди, за тези, които изберат да поддържат добра форма на колелото, лежанката или гладиатора. Вечер след 17 часа и през уикендите залата може да бъде наета под наем. В нея ще водят заниманията си по физическо и учениците от СУ „Любен Каравелов“ през настоящата учебна година, докато базата им се ремонтира.

„Инвестицията си струваше. Децата идват и в междучасието в залата, чакат деня, в който имат спорт, а часът по физическо е сред най-любимите. Във време, в което непрекъснато се тръби, че подрастващите са закрепостени пред компютъра и са обездвижени, искахме да създадем максимално добри условия за спорт. Осигуряваме и възможности за плуване в басейна на територията на Аграрния университет, както и часове по йога“, уточни управителят на гимназията Георги Сариев. Намеренията му за догодина са да бъде изградено мултифункционално игрище на открито.

На „вълшебни“ дъски пък се радват учениците от четвърти, пети и седми клас. Вълшебната боя Escreo преобразява класната стая, като превръща стени, бюра и дори стари дъски в по- функционални и забавни пространства за учене. Тя е продукт, който може да съживи всяка твърда повърхност и и позволява да се пише с най-обикновен маркер за бяла дъска върху нея.

Страхотно е, кое дете не си е мечтало да изрисува стените вкъщи, а сега в училище имаме тази възможност, при това без да търпим наказение след това. Е, трябва да решаваме задачи или да пишем думи на английски, но пак е забавно, споделиха учениците.