Най-активни бяха 9-класниците на Мая Кюлевчиева.

Ораторско майсторство и умения за дебат демонстрираха гимназисти в Европейския ден на езиците

Най-активни бяха 9-класниците на преподавателя по английски език Мая Кюлевчиева.

Послания за мир, щастие и разбирателство бяха отправени днес на шест езика от двора на ЕГ „Иван Вазов”. Ученици отправиха пожелания на езиците, които се изучават в гимназията – испански,италиански, английски,френски, немски и руски. Двуезично пано изработиха и гимназистите от ЕГ „Пловдив”. В дворовете на двете училища гостува информационен център „Европа директно”.

Това бе една от инициативите по повод Европейския ден на езиците. По предложение на Съвета на Европа със седалище в Страсбург, от 2001 г. той  се чества всяка година на 26 септември  и се подкрепя и координира от Европейския център за съвременни езици. Cъветът на Европа насърчава многоезичието на нашия континент като част от богатото културно наследство и начин за постигане на междукултурен обмен.

В кинозалата на Руската гимназия се проведе викторина, на която участниците показаха знания за европейските езици. В своеобразната надпревара се включиха ученици от евроклуба на ЕГ „Иван Вазов“, клуб „ Европа“ на Френската гимназия и ученици от ЕГ „Пловдив“. Всеки правилно отговорил получи награда. Раздадени бяха книги за ораторското майсторство, за изкуството на дебатирането, за структурата  на Европейския съюз, знания за известни личности.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.