Учениците от Escola Profissional CIOR ще учат микропроцесорна техника и техническо чертане, гостуват на фирми партньори на училището домакин

Португалски гимназисти в продължение на две седмици ще делят класните стаи със свои връстници от Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Деветимата ученици от Escola Profissional CIOR в град Вила Нова де Фамаликау пристигнаха в Пловдив в рамките на мобилност по програма „Еразъм+“. Те изучават сходни на домакините специалности – Електроника, Електротехника и Металообработване, и заедно с двама свои преподаватели стават част от училищния живот на ПГЕЕ.

„Обучението им ще се води на английски език. Те ще усвояват знания и умения под ръководство на учителите от гимназията. Дисциплините, заложени в специално изготвената за тях учебна програма, включват изучаване на чужд език по професията, техническо чертане, микропроцесорна техника , учебна практика по електрически измервания и по електропневматика“, уточни директорът Камелия Стоянова.

Паралелно с учебните часове, възпитаниците на португалската професионална гимназия ще имат възможността да посетят и две от фирмите партньори на ПГЕЕ – „Милара Интернешънъл“ и „БТЛ Индъстрийз“, за да се запознаят със спецификата на техните производства.

За да направят гостуването им още по-вълнуващо, домакините са заложили културна програма. Учениците и техните преподаватели ще се разходят из Стария град, ще се пренесат векове назад, посещавайки Античния театър и други културно-исторически забележителности. Следващите локации са Бачково и Асеновата крепост, а техни гидове ще са членовете на Ученическия парламент.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.