Инж. Камелия Стоянова от ПГЕЕ печели отличието за изявен професионализъм и новаторство, двама пловдивски директори с грамоти за социално партньорство от синдикат „Образование“

Заместник-директорът по учебната дейност на Професионалната гимназия по електроника и електротехника инж. Камелия Стоянова ще бъде удостоена с националната награда „Стоян Михайловски“. По традиция синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа” връчва отличията за заслуги в просветното, културното и синдикално дело по повод Деня на славянските първоучители. Церемонията по награждаването ще се състои на 7 юли в хотел “Рамада” София.

Инж. Стоянова печели в категория “Заместник-директор“ за изявен професионализъм и новаторство. Тя има 27-годишен професионален стаж, 12 от които като помощник-директор. Носител е на национална награда „Неофит Рилски“ (2015 г.) и на грамота „Учител на годината“ 2020 на Община Пловдив. Инж. Стоянова е координатор по програма „Еразъм+“ в областта на професионалното образование, участва в разработването на проекти на училищно ниво. Има съществен принос в изграждане на STEM центъра за природни науки, изследвания и иновации в гимназията, ръководител е на ученик, национален победител в категория „Инженеринг“ на конкурса „SUPER STEM България“. Автор е на тема за изкуствения интелект в STEM помагалото,  издание на ПГЕЕ, както и на други публикации. Делегат е на конференции, отстоява правата и авторитета на педагогическите специалисти в училището, се посочва още в аргументите за отличието.

Грамоти за най-добро социално партньорство ще получат директорите на Хуманитарната гимназия – Емил Начев, и на ОУ „Драган Манчов“ – Десислава Стаменова.