Британско училище в София-филиал Пловдив открива първата си учебна година в модерна сграда в Марково

Британско училище в София – филиал Пловдив (BSS), ще открие първата си учебна година на 16-и септември от 11 часа. На събитието ще присъства и Том Хайнс, политическо аташе на Британското посолство в България.

“Развълнувани сме от факта, че всяка година училището израства все повече и повече и сме удовлетворени да видим такава силна образователна програма на английски език извън пределите на Обединеното кралство, а именно това прави BSS“, заяви Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България, при откриването на учебната година в новата сграда на BSS в София на 9-и септември.

Процесът по кандидатстване за предстоящата учебна година в BSS Пловдив все още е отворен за деца на възраст от 2 до 10 години. BSS Пловдив, което включва детска градина и начално училище, се намира в модерна сграда в Марково, на ул. Цар Иван Асен II №45.

През 2015 г. ВSS получи статут на „британско училище извън Обединеното кралство“. BSS Пловдив следва учебните програми на Cambridge International Examinations. Регулярната инспекция от 2018 г. на Penta International отбелязва отлично качество на образование, което училището предлага. В момента в него учат 280 деца от 40 националности.