Двете висши училища си сътрудничат успешно почти четири години

Пловдивският университет получи дарение с предпазни маски от Политехническия институт на град Шенжен, Китай в подкрепа на борбата с пандемията от COVID-19.

Двете висши училища си сътрудничат успешно почти 4 години, благодарение на създадения на 14 ноември 2017 г. Център за професионално обучение в областта на телекомуникациите и информационните технологии в ПУ „Паисий Хилендарски“. Центърът дава реален шанс за практика на обучавани към него специалисти и на студентите от бакалавърските и магистърските програми по инженерните специалности в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“. Всяка година преподаватели и специалисти от Политехниката на Шенжен и Huawei посещават Пловдивския университет и провеждат обучение на студентите бакалаври и магистри от Физико-технологичния факултет по съвременни мобилни комуникации и технологии.

В писмо, придружаващо дарението, партньорите от Шенжен изразяват съпричастността си към усилията на ръководството на ПУ да се справи с предизвикателства пред образованието в условията на социална изолация.

Колегите ни от Шенжен се позовават на китайско стихотворение, според което „макар и разделени от планини, всички споделяме облаците и дъжда и луната” и споделят надеждата си за укрепване на сътрудничеството между двете институции.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.