12 б от ПГ по архитектура, строителство и геодезия изненада класната си след моноспектакъла на Красимир Ранков „Старецът и морето“

„Моля публиката до остане по местата си, защото едни млади хора са подготвили изненада за своята класна“, казва актьорът Красимир Ранков на финала на моноспектакъла „Старецът и морето“. Представлението по повестта на Хемингуей, адаптирана за сцена от драматурга Александър Секулов, се играе в камерната зала на Драматичен театър Пловдив.

Миг след това до него застават зрелостниците от 12 б клас на Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия “Aрх. Камен Петков”. Всички са облечени с бели тениски, а надписите върху тях образуват въпроса: „Ще дойдете ли с нас на бала?“ в добавка с две червени сърца.

Преподавателят по история Светла Топалова е, меко казано, изненадана, но става от мястото си и се присъединява към бъдещите абитуриенти, за да отговори с „да“ и приеме красивия букет, подготвен също за нея.

„Актьорите и учителите влизат в различни роли, но това, което е най-важно, е любовта към професията“, каза Топалова и благодари на учениците за емоционалния жест, а на публиката в залата – за аплодисментите и съпричастността.

Мястото и събитието не били случайно избрани. Знаейки, че театърът е нейна слабост, дванадесетокласниците от специалност „Строителство и архитектура“ избрали именно театрален спектакъл, за да я поканят на важната вечер, с която ще отбележат дипломирането си.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.