Деца, родители и учители от СУ „Хр.Г. Данов“ научиха от отец Еленко каква е историята на църковния празник

На 21 ноември православната църква чества празника Въведение Богородично – Деня на християнското семейство и младеж. Семейството е най-доброто училище, което възпитава в християнски добродетели, които векове наред са били упование за народа ни. Почитайте родители и учителите си, обърна се отец Еленко от храм „Св. Петка“ към децата от подготвителна група на СУ „Хр. Г. Данов“, които в навечерието на празника имаха вълнуваща среща със свещеника. За да научат, че когато навършила три години, Мария била заведена от благочестивите си родители в храма в Йерусалим. Тя останала там, за да служи на Бог и да се подготви за великото си предназначение – да бъде майка на Христос.

Какъв е смисълът на празника и кои са иконите, свързани с него, научиха подготвачетата, придружавани от родителите си от учителите Гергана Люцканова, Мария  Йосифова и Наталия Христозова.

„Само детето, с неговата непресторена радост, може да е мост между традицията и модерния свят. За час храмът се превърна в сцена на детското творчество. Благодаря за впечатляващия спектакъл на единството, толерантността и обичта“, каза директорът Гергана Аврамова. По време на училищното събитие в храма не са били допускани външни хора, за да се спазят протиепидемичните изисквания.

Бъдещите първолаци получиха като подарък Евангелието в преразказ за деца.