Четирима пловдивски таланти ще се борят за Годишните награди на фондацията „Енчо Керязов“, церемонията е на 1 юни на Античния театър

300 билета на четири пловдивски училища подарява фондация „Енчо Керязов“ за шоуто „Нощ на звездите“. Спектакълът ще се състои на 1 юни на Античния театър в чест на талантливите деца и младежи на България, участници в традиционните за фондацията Годишни награди, които имат единадесетгодишна история. Сегашното издание е подкрепено от МОН, Национално сдружение на общините, Института по математика и информатика БАН. На 24 май официално ще бъдат обявени призовите тройки с номинации в категориите „Образование“, „Изкуство“ и „Спорт“. В надпреварата влизат четирима пловдивски таланти – 18-годишната Виктория Христова от Математическата гимназия, 18-годишният Йосиф Миладинов от Спортно училище „Васил Левски“ и двама музиканти от НУМТИИ „Добрин Петков“ – Хрисияна Савова – 10 г., и Юлиян Станчев – 17 г.

В знак на уважение към постиженията на техните ученици при изданията на Годишните награди запазени места в Античния театър за 1 юни ще има за Национално училище за музикално и танцово изкуство, Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов”, Национална търговска гимназия, Спортно училище “Васил Левски”.

Енчо Керязов заявява, че всяка година ще дарява билети за шоуто “Нощ на звездите” на училища с принос за развитието на образованието, изкуството и спорта в България, защото „ние, като нация дължим уважение на преподавателите и техните успешни ученици за труда и постоянството им“.