Дарителска акция в първия учебен ден организираха в СУ „Димитър Матевски“ за момчето с мускулна дистрофия

Родители и ученици от СУ „Димитър Матевски” посрещнаха новата учебната година под знака на дарителска кампания „Подари усмивка вместо цвете” за Тошко Маневски. Детето от 2 г клас е с диагноза мускулна дистрофия. В името на общата кауза се включиха всички класове като събраните средства вече са преведени по банковата сметка на момчето.

Училищния праг прекрачиха днес 960 ученици, които бяха приятно изненадани от обновените класни стаи и общи пространства. Учители доброволци се включиха в  боядисването по време на лятата ваканция.

Директорът на училището Мариана Златанска и нейните заместници замениха официалните тоалети с национални носии.

Под мотото „Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, а най-важният учител е първият ни!” 6 паралелки първолаци прекрачиха за първи път школския праг. Ученически клуб „Славей“ от 3 б клас, ансамбъл „Матевски“ и танцова школа „Терпсихора” посрещнаха най-малките и им подадоха парче от погачата с мед с пожелание за здраве, успех и благоденствие.

Кметът на “Тракия” Костадин Димитров приветства учениците от училищата в района като уважи тържеството на всяко от учебните заведения.