Бившият директор на училището в Калояново Марияна Симеонова, която бе принудена да напусне след масово недоволство през февруари, вече отговаря за организационно-методичната дейност и контрол

Media-54517-pic

Бившият директор на ОУ „Иван Вазов” в Калояново Марияна Симеонова, която бе принудена да напусне ръководния пост след масови родителски протести през февруари, от днес е началник-отдел в Регионалното управление на образованието. Тя ще отговаря за организационно-методичната дейност и контрол. Симеонова заема мястото на дългогодишния експерт Соня Мелоян, която от 1 август оглавява дирекция „Организация и контрол” в МОН, сменяйки досегашния шеф Милка Коджабашиева.

Припомняме, че в средата на февруари пловдивското село Калояново настръхна срещу авторитарното, по думите на родителите, управление на Марияна Симеонова. Хората от Калояново, Бегово и Дуванлии отказаха да пуснат децата си на училище в продължение на два дни и поставиха ултиматум за освобождаването на Симеонова. Едва 28 деца от общо 180 ученици влязоха в класните стаи на ОУ „Иван Вазов”. Родителите обвиниха Симеонова в лошо отношение към учителите, което рефлектирало върху децата. И дадоха пример, че за година и половина управление на Симеонова са си тръгнали 14 души. Пратиха жалба и в МОН.

Началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова опита да потуши напрежението в разговор с протестиращите, уверявайки ги, че започва проверка, но те бяха категорични, че докато Симеонова не напусне, да върнат децата в клас.

По време на протестите Симеонова отказа коментари. Преди Калояново тя оглавяваше училището в Ягодово.

1 КОМЕНТАР

  1. не само в Калояново но и във Войводиново беше директор госпожа Симеонова и след одит на общината беше дадена на прокурор, което беше умело прикрито от РУО

Коментарите са затворени.