Кандидатите с оценка от матура плащат такса 30 лева,  45 струва явяването на изпит. Заявления за участие в кампанията се подават до 8 юли

news5146969961027291

 

За удобство на кандидат-студентите, които са от по-отдалечени от Пловдив региони, Аграрният университет организира подаване на документи за приемната кампания в шест града. Представители на висшето училище ще бъдат на място в съответните професионални гимназии, за да приемат заявления, което пести време и средства на семействата на кандидатите.

На 23 юни от 10.30 часа екипът на вуза ще е в ПГЛВ „Александър Стамболийски”- Плевен. От 13 ще се събират документи в  ПГЗ „Стефан Цанов” – Кнежа.

На 27 юни в 10.30 часа представители на университета ще бъдат в Генерал Тошево –  ПГЗ „Тодор Рачински”, в 12 часа – в ПГ по аграрно стопанство в Добрич, а от 15 часа ще се приемат документи в ПГСС „Никола Пушкаров” в Попово. Финалната обиколка завършва на 28 юни в ЗПГ „Климент Тимирязев” в Сандански.

Кандидатите представят копие от дипломата и копие на лична карта. Тези, които ще кандидатстват с оценка от матура заплащат такса от 30 лева, а явяването на изпит струва 45 лева.

Кампанията по прием на документи стартира на 13 юни и ще продължи до 8 юли, включително за всички кандидат-студенти, подаващи документи в Аграрния университет или чрез ЦКПИ в Стара Загора, НАПС в София и филиалите им.

Изпитите по български език и география са на 9 юли, а на следващия ден са чуждият език и биологията.

Кандидатите, които са участвали в първия изпит, но не са удовлетворени от резултатите, включително получилите оценка слаб 2, както и нови желаещи да опитат шанса си, могат да се явят на допълнителни изпити. Те ще се проведат от 25 до 29 юли.