Републиканската рекордьорка Диана Петкова пропусна изпращането на зрелостниците, ще учи висше в САЩ

Плувци станаха Мис и Мистър на Спортното училище на днешния празник по повод завършването на випуск ‘2019. Ослепителната визия и перфектна фигура станаха причина с лентата на победители да се окичат Виктория Учикова и Борислав Илиев. Абитуриентите, които бяха тържествено изпратени днес, засадиха кестен за спомен от трите паралелки в двора на училището. Димки с цветовете на трибагрениха и скандирания до 12 допринесоха за колорита на тържеството. Призът за най-старателен ученик бе присъден на лекоатлета Селим Зехиров, който завършва с отличен успех.

Емоциите със своите връстници не успя да сподели републиканската рекордьорка на 50 метра свободен стил  Диана Петкова, която в края на миналата година подобри и националния рекорд на 100 м съчетано за жени по време на световното първенство в малък басейн в Китай. Абитуриентката, която зае призовото шесто място на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, отново е на състезание и пропусна изпращането, но ще се върне за полагането на държавните зрелостни изпити. Диана се надява на добри оценки, тъй като е амбицирана да продължи образованието си в САЩ. Общо 52 ученици са избрали като втора матура изпита по професия „Помощник-треньор“. Мнозина от тях искат да продължат обучението си в НСА „Васил Левски“ и в Пловдивския университет. Не са малко състезателите, които заминават да учат зад граница. Плувкинята Божидара Кодинова сменя попрището, за да следва журналистика в Англия. Университет на Острова е избрала и художествената гимнастичка Теодора Гуджева. Миската Виктория Учикова също оставя плуването настрани, за да учи медицина във Франция. Волейболистките на ВК „Марица“ Ива Халачева и Ралица Димитрова вече са приети, съответно в САЩ и в Русия.

Шампионът на диск Алекс Христов желае да продължи своята състезателна кариера и се готви усилено за предстоящите Европейско и Световно първенство по лека атлетика, но се надява паралелно с това да учи в Германия.

Директорът на училището Илияна Данчева пожела попътен вятър на учениците от трите паралелки на старта на зрелостта.