Републиканската рекордьорка Диана Петкова пропусна изпращането на зрелостниците, ще учи висше в САЩ

Плувци станаха Мис и Мистър на Спортното училище на днешния празник по повод завършването на випуск ‘2019. Ослепителната визия и перфектна фигура станаха причина с лентата на победители да се окичат Виктория Учикова и Борислав Илиев. Абитуриентите, които бяха тържествено изпратени днес, засадиха кестен за спомен от трите паралелки в двора на училището. Димки с цветовете на трибагрениха и скандирания до 12 допринесоха за колорита на тържеството. Призът за най-старателен ученик бе присъден на лекоатлета Селим Зехиров, който завършва с отличен успех.

Емоциите със своите връстници не успя да сподели републиканската рекордьорка на 50 метра свободен стил  Диана Петкова, която в края на миналата година подобри и националния рекорд на 100 м съчетано за жени по време на световното първенство в малък басейн в Китай. Абитуриентката, която зае призовото шесто място на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, отново е на състезание и пропусна изпращането, но ще се върне за полагането на държавните зрелостни изпити. Диана се надява на добри оценки, тъй като е амбицирана да продължи образованието си в САЩ. Общо 52 ученици са избрали като втора матура изпита по професия „Помощник-треньор“. Мнозина от тях искат да продължат обучението си в НСА „Васил Левски“ и в Пловдивския университет. Не са малко състезателите, които заминават да учат зад граница. Плувкинята Божидара Кодинова сменя попрището, за да следва журналистика в Англия. Университет на Острова е избрала и художествената гимнастичка Теодора Гуджева. Миската Виктория Учикова също оставя плуването настрани, за да учи медицина във Франция. Волейболистките на ВК „Марица“ Ива Халачева и Ралица Димитрова вече са приети, съответно в САЩ и в Русия.

Шампионът на диск Алекс Христов желае да продължи своята състезателна кариера и се готви усилено за предстоящите Европейско и Световно първенство по лека атлетика, но се надява паралелно с това да учи в Германия.

Директорът на училището Илияна Данчева пожела попътен вятър на учениците от трите паралелки на старта на зрелостта.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.