Първокласниците на училището ще го ползват безплатно, учениците от 2 до 12 клас ще плащат по 3 лева на час

Плувен клуб „Спринт” взима под наем за пет години басейна на СУ „Димитър Матевски”. Клубът спечели конкурса без конкуренция, тъй като другата фирма участник не бе допусната с мотива, че неин представител не се е явил на отварянето на офертите.

Басейнът, който е затворен от края на 2017 година, ще заработи отново до месец. Първокласниците ще го ползват безплатно, а учениците от 2 до 12 клас ще плащат 3 лева. Какъв ще е входът за децата от други училища ще определя клубът.

От „Спринт” поемат ангажимент да подменят душовете и осветителните тела, да ремонтират съблекалните и филтриращата система, за закупят сешоари и робот за почистване. Монтирани отделни водомери и топломери на басейна.

Предстои на сесията на 13 март Общинския съвет да одобри избора на наемател и след 14-дневен срок да бъде подписан договорът. Припомняме, че в края на януари местният парламент разреши от градския бюджет да се отпуснат 30 000 лева за плувния басейн. Предложението беше внесено от Божидар Здравков (ДСБ), който изтъкна, че не бива да се пестят пари за детски спорт.