Областният координатор на СБУ Петрана Калоферова.

Отборът от града под тепетата зае престижното второ място в комплексното класиране от международното състезание край морския бряг

DSCF9206

С 20 купи се завърна от учителската спартакиада на Синдиката на българските учители пловдивският тим педагози. В състезанието участваха отбори от цялата страна, както и от Полша, Украйна и Румъния. 12-та поред надпреварата бе под патронажа на президента на КНСБ  Пламен Димитров  и Мартин Ромер – директор на Европейския синдикален комитет по образование.

500 учители от 25 общини в страната премериха сили в десет спортни дисциплини: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, петанк и теглене на въже. Състезанията се проведоха в морския курорт „Св.Св. Константин и Елена“.

Пловдив зае почетното второ място в комплексното състезание. Нашият отбор бе съставен от 35 преподаватели, основно по физическо възпитание, от различни общински и държавни училища. Те извоюваха три първи места, шест купи за второ и една за трето място. Останалите отличия са за четвърто и пето място.

“Нямахме дисциплина, в която да не спечелихме точки, затова и общият ни резултат стигна 74. Изключително съм благодарна за ентусиазма и професионализма на колегите, сред които имаше и преподаватели по общообразователни предмети”, каза областният координатор на Синдиката на българските учители Петрана Калоферова. Най-младият ни състезател се оказала Николета Генова от ОУ “Петър Берон”, която е едва на 28 години. Тя показара завидни умения в състезанията по плажен волейбол, петанк и дартс. За първи път в спартакиадата участват и младите преподаватели от Спортното училище Йордан Иванов и Здравко Куцев, които са съответно на 29 и 30 години

Сред основните цели на инициативата на СБУ са популяризирането и утвърждаването на спортаза здраве сред заетите в системата на средното образование, както и разширяване на сътрудничеството сред учителите от различните страни.