СУ „Св.св. Кирил и Методий“, ПГ по хранителни технологии и техника и ОУ „Яне Сандански“ се присъединяват към световната програма

Още три пловдивски училища стават част от семейството на референтните училища на Google. Това са СУ „Св.св. Кирил и Методий“, ПГ по хранителни технологии и техника и ОУ „Яне Сандански“. За да бъде едно училище референтно, означава да използва по иновативен начин технологиите в образователния процес на 21 век. Световният гигант официално потвърди, че трите училища отговарят на високите стандарти за обучение, активна употреба на облачните платформи и прилагане на дигитални технологии.

Припомняме, че през юни 2019 година ЕГ „Иван Вазов“ стана първото референтно училище не само у нас, но и на Балканите. Новината бе обявена в Пловдив от мениджъра на Google по внедряването на образователни приложения приложения (G Suite) в Европа, Близкия изток и Африка Дийн Стоукс, който тогава взе участие в национална конференция “Училище в облака”.

„В годината на своя половинвековен юбилей СУ “Св.св. Кирил и Методий” може да се похвали с това особено голямо постижение. Повече от половината педагогически специалисти в училището са сертифицирани по програмите на Google за образованието. В учебните часове по множество дисциплини се използват разнообразни интерактивни приложения, защото вярваме, че ученикът трябва и може да е активна страна в учебния процес – не просто да получава знания, а мотивирано да учи чрез преживяване и със собственото си темпо“, коментира директорът Таня Николова.

„Много сме щастливи и горди, защото ПГХТТ е първата професионална гимназия на Балканския полуостров, която е Google референтно училище. Учителите и учениците от ПГХТТ работиха упорито за тази цел. Като Google референтно училище ние ще обменяме добри практики с училища в България и целия свят, ще внедряваме най-новите дигитални технологии, ще организираме събития, посещения, обучения и съвместни уроци с учители и ученици от цял свят. Разбира се, ще полагаме усилия да поддържаме високото ниво“, уверява директорът на ПГ по хранителни технологии и техника Людмила Ганчева.

„Този факт приемаме като предизвикателство и отговорност. Вярваме, че като част от тази общност, ще имаме възможността да споделяме  и да се учим от най-вдъхновяващите колеги, ангажирани с обучение и учене в дигитална среда чрез Google Workspace for Education. Очакваме да срещнем наши съмишленици в интегрирането на технологии в обучението“, заяви директорът на ОУ „Яне Сандански“ Маргарита Бозова. Училището работи от 3 години по модела 1:1 и има реализирани редица проекти, чиято цел е насочена към смислено внедряване на технологиите.

“Референтно училище” е световна програма на Google, за учебни заведения, които подобряват учебния процес и административната работа чрез дигитални технологии. За да станат част от нея, училищата покриват специфични критерии.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.