Оглавихме класацията със седем ученици, девет са гимназистите, които ще се състезават в Бургас

Пловдив се оказа с най-много допуснати 7-класници до националния кръг на олимпиадата по български език и литература. От областната комисия са били предложени 13 засекретени писмени работи, но от тях са допуснати 7. С най-висок резултат от 97 точки е Мария Лесенска от ОУ „Райна Княгиня”. С по 95 точки са Виктор Костов от НУМТИ, Георги Тетимов от ОУ „Ал. Константинов” и Радост Железарова от Математическата гимназия. 93 точки е получила Антония Мазникова от ОУ „Княз Александър I”, а 91 – Росен Разпопов от МГ. С половин точка по-малко е Иван Параскевов, също от МГ. Решението е взето след арбитраж от членовете на националната комисия за олимпиадата. Шестима са недопуснатите.

За 8.-10. клас оценителите от Пловдив са предложили 11 засекретени писмени работи, от които допуснати са 4. Те са на Катерина Козанова, Васил Йошков и Преслава Площакова от ЕГ „Пловдив” и на Силвия Сребрева от Математическата гимназия. 7 не са класирани.

За 11. клас и двамата предложени от Пловдив са допуснати и това са Георги Желязков (5.75)и Ана Велкова (5.63) от ЕГ „Пловдив”.

За 12. клас допуснати са трима от четирима предложени. Двама от зрелостниците отново са от ЕГ „Пловдив” – Ивет Желязкова (5.75)и Надежда Калоферова (5.75), както и Габриела Дамянова (5.50)от Френската гимназия.

Националният кръг е на 31 март и 1 април в Бургас.