Общината и областната управа спечелиха отличия за дигитализация на учебния процес и внедряване на пилотния проект за проследяване и обхват на децата в образователната система

 

Пловдив отнесе две от престижните отличия на Българска асоциация по информационни технологии, стана ясно снощи на церемонията по връчване на наградите в столицата.

Община Пловдив спечели приз в категорията „Общинска администрация“ за въвеждане на програмата „Дигитализация на учебния процес“ и на облачни технологии в училищата в града. Отличието получи заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

За седма поредна година асоциацията отличи български компании, организации, институции, лица и екипи със значителен принос в IT бранша. Конкурсът е под патронажа на президента на Република България – Румен Радев и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

„През 2019 година всички 30 000 ученици в Пловдив ще имат достъп до облачни технологии. Благодарности към всички над 400 учители, които се включиха в процеса, и на нашия партньор Център за творческо обучение“, заяви Стефан Стоянов по време на събитието.

Община Пловдив спечели награда в конкуренция с общините Бургас, Сливен, Ловеч, Варна и Столична община.

Областна управа в Пловдив пък получи наградата в категория „Държавна администрация“ за внедряване на пилотния за страната проект “Посещаемо и безопасно училище. Пилотният проект, изграден за Областна администрация – Пловдив и Регионално управление по образование – Пловдив, осигурява информационната база и координацията на областно и общинско ниво на действията на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Областна администрация спечели при конкуренция с Висшия съдебен съвет, Министерството на земеделието и Министерството на туризма.