Педагозите от града под тепетата завоюваха по две първи и трети и шест втори места на надпреварата, организирана от Синдиката на българските учители в курорт „Св.св. Константин и Елена“

Второ комплексно място за Пловдив завоюваха участниците от града на тепетата на 18-тата спартакиада на учителите в курорта „Св. св. Константин и Елена”. Състезателите от града под тепетата донесоха общо два златни, шест сребърни и два бронзови медала.

Спартакиадата се провежда под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, президента на КНСБ Пламен Димитров и Сюзан Флокан – директор на Европейския синдикален комитет по образование.

Участниците се състезаваха в 11 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанк, спортна табла и теглене на въже. Пловдивчани станаха първи на дартс – жени, както и отборни победители при тегленето на въже. Вторите места бяха завоювани от пловдивчанки на шахмат, плуване, плажен волейбол, стрийтбол, петанк, табла. Индивидуален победител с най-добро време в плуването стана Жана Данчева – преподавател по физическо възпитание в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.