Четирите изящни певици от 4Мagic – ученички от Английската, Руската и Търговската, събраха 54% от вота на зрителите
25353635_1774263235919198_8511230194876903848_n
Пловдив спечели петото издание на музикалното риалити “Х Фактор” и така за първи път група стана победител във формата. 4Мagic или Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова, събра най-много зрителски гласове. С 54% от вота на публиката пловдивските таланти грабнаха парична премия от 50 000 лева и договор със звукозаписна компания. Те се пребориха за първото място в силна конкуренция с Ева Пармакова и Йоана Димитрова.
4Мagic имаха общо изпълнение с победителката от миналия сезон на формата Кристияна Лоизу, която призна, че те са нейните фаворити. Победителките получиха и правото да участват в концерт, който МТV, организира следващата година във Варна и така ще имат шанса да пеят до световни звезди.
Истинска еуфория цари днес в три от елитните пловдивски гимназии след бляскавата победа на квартета. Елеонора е 8-класничка в ЕГ „Пловдив”, а Валентина и Елия са за първа година в ЕГ „Иван Вазов”. Никол е в 9 клас на Националната търговска гимназия.
Припомняме, че момичетата се явиха на “Х Фактор” като готова група. В продължение на две години те се готвиха за участие във формата именно като квартет под ръководството на вокалния педагог на “Арт войс център“ Румяна Иванова. През октомври официалният сайт на конкурса „Евровизия” пусна специален материал за пловдивските певици от групата 4 Magic по повод участието им в музикалното риалити Х Фактор