Участниците в 44-та генерална асамблея ще споделят добри практики и ще присъстват на съвместен концерт на ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий” и СУ „Любен Каравелов”

Пловдив ще посрещне делегати на Европейската асоциация на музикалните училища. Страната ни е домакин на 44-та генерална асамблея, която се открива на 30 май в столицата. На 1 юни участници от 29 страни ще посетят европейската столица на културата. На конгреса, чиито домакини са Сдружението и Асоциацията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика и на хореография,  ще бъдат споделени добри практики. Делегатите ще дискутират европейското образование по музика, както и работата с деца със специални образователни потребности.

Пловдивски домакини на евроделегатите ще са СУ „Св.св. Кирил и Методий”, което предлага обучение по професия „Танцьор”, и СУ „Любен Каравелов”, специализирано в профилирано обучение по музика и хореография. В първия ден на юни те ще представят съвместен концерт в залата на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Гостите ще се запознаят с обучението във висшето училище и ще разгледат Стария град.

Конгресът на асоциацията ще завърши със своеобразен фестивал в СОК „Камчия”, където всички училища с профилирано обучение по музика и хореография от страната ще представят различните фолклорни области. Пловдивчани ще пресъздадат традициите на Тракия.