dav

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще участва в дискусионния форум за ангажиментите на държавата, общината и училището

dav

Пловдив ще бъде домакин на Седмата национална среща на общинските експерти по образование, която се открива утре в хотел „Санкт Петербург“. Началото на форума ще бъде дадено с дискусията „Професионалното образование: ограничения и перспективи за развитие“, на която ще присъстват представители на „Тракия икономическа зона“ и държавният експерт от дирекция „Професионално образование“ Маргарита Гатева.

Участниците в националната среща ще посетят детски градини, въвели методиката на Монтесори, и училища, които работят по проекта „Иновативни училища“ на Община Пловдив и „Световен образователен форум България“.

В пленарната сесия на 13 февруари ще вземе участие и министърът на образованието Красимир Вълчев. За ангажиментите на държавата, общината и училището ще говори също председателят на Комисията по образованието, младежта и спорта към Националното сдружение на общините Лилия Христова. В дебата ще участва и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Експерти от МОН ще се включат в дискусионния форум за политиката, принципите и процедурите за европейско и национално финансиране на таксата за детска градина.

В програмата на срещата ще се обсъжда формулата за разпределение на средствата по бюджетите на общинските образователни институции, както и целевите средства за финансиране на предучилищното и училищното образование – национални програми, средства за извънкласни дейности, транспорт.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.