Двудневното събитие се организира от Център за творческо обучение

Училищния подход към социалното и емоционално образование, технологиите и проектно базирано обучение ще дебатират участниците в международна конференция, която ще се проведе на 10 и 11 ноември в Пловдив. Организатор на събитието, чиято цел е да открои добрите практики и иновации, е Център за творческо обучение.

Основните теми в програмата на форума са: Социално и емоционално обучение за юноши; Умения за иновации –  STEM, Социално и емоционално образование и умения за 21 век; Смислено използване на технологиите в образованието – облачни платформи, Модел 1:1, електронно обучение; Социално и емоционално обучение, креативност, забавление и учене чрез игра с LEGO® Education; Професионално развитие на педагогическите специалисти.

Примери от практиката ще представят две пловдивски училища – СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Любен Каравелов“. Иновации чрез модела 1:1 ще презентира зам.-директорът на ЕГ „Иван Вазов“ – Мария Атанасова, а преподавателят по български език Елена Вързилова ще разкаже за общността на учителите в облака.

В рамките на конференцията ще се проведе работилница „Куражът да бъдеш несъвършен: използване на насърчение, вместо похвала в класната стая“, работилница за социални и емоционални компетентности.

В панелната дискусия „Дигитални трансформации и устойчиво развитие“ ще вземат участие Диян Стаматов – председател на Съюза на директорите в системата на народната просвета, Асен Александров – председател на Сдружението на директорите в средното образование и зам.-кметът по образование и бизнес развитие на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Това е конференция за цялостния училищен подход към преподаването и ученето, който е във фокуса на международния проект „Социално и емоционално образование за приобщаващи училища и изграждане на ценности“ с партньори от Австрия, България, Гърция, Италия, Малта и Румъния, уточняват организаторите.