Ако трябва да вдигнем тост за всяка от 70-те ни години, на човек се падат по 10 бутилки, пресметна ректорът на Медицинския проф. Стефан Костянев

DSCF5580

През 1945 година, когато община Пловдив взима решение да построи университет, да основе Музикално училище и симфоничен оркестър, трябвало да събере 40 000 лева. И тъй като сумата била непосилна за общинския бюджет, решават да увеличат цената на бирата с няколко стотинки. Така че Sprt&Spirit са съчетани още от самото начало при нас. Тази прелюбопитна история разказа пред стотиците гости на хепънинга за 70-я юбилей на Медицинския университет проф. Стефан Костянев. Откритото пространство край басейна на хотел “Санкт Петербург” почерня от бивши и настоящи студенти, преподаватели и гости, които дойдоха да вдигнат наздравица за доброто бъдеще на висшето училище.

Костянев и пиарът му Ваня Гюлина раздават почетните грамоти.
Костянев и пиарът му Ваня Гюлина раздават почетните грамоти.

Ректорът пресметна още, че ако трябва да се вдигне тост за всяка една от тези 70 години, то на всеки от присъстващите трябва да изпие по 10 бутилки. Което би се опряло и на най-тренираните студенти.

С вечния хит “We are the champions” на “Queen” бе дадено начало на партито, а водещият Драго Драганов прикани медиците, които бяха заменили белите престилки, с елегантни тоалети на дансинга.

По решение на Академичния съвет с почетни грамоти за съществен принос в развитието и издигане авторитета на висшето училище бяха удостоени 160 преподаватели и служители. Бившият ректор проф.Панайот Солаков взе микрофона и пожела животът да бъде повече удоволствие, отколкото напрежение.

Реки от уиски, вино и отбрани мезета поляха хепънинга.

Нека животът бъде повече удоволствие, отколкото напрежение, пожела от сцената бившият ректор проф. Панайот Солаков.
Нека животът бъде повече удоволствие, отколкото напрежение, пожела от сцената бившият ректор проф. Панайот Солаков.