Преподавателят по физическо от СУ „Паисий Хилендарски“ Стоян Хаджиев стана шампион по шахмат

Пловдивчани обраха наградите на учителската спартакиада в Албена и заеха комплексното второ място. 17-тото издание на спортната надпревара, организирана от Синдиката на българските учители, се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Всички участници (ръководители, състезатели, треньори) трябваше да представят отрицателен антигенен или PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигане, или документ за ваксинация срещу коронавирус.

В спартакиадата участваха учители и служители от системата на средното образование, членове на СБУ.

Представителите на нежния пол от града под тепетата се представиха повече от отлично и спечелиха първо място на стрийтбол, бридж и спортна табла. Преподавателят по физическо възпитание от СУ „Паисий Хилендарски“ Стоян Хаджиев стана шампион по шахмат.

В плуването пловдивските мъже се класираха втори, жените – трети. Пловдивчани спечелиха бронз и на щафета. Дамите се класираха втори на плажен волейбол, а мъжете – трети.

В шахмата пловдивчани заеха твърдо второ място – мъже и жени. Втора позиция бе отредена на пловдивските дами, които показаха точна ръка точна ръка в дартса. Със сребърни медали се окичиха мъжете, участници в надпреварата по спортна табла. Пловдивчани взеха среброто и на петанк.

За да им благодари за положения труд днес областното ръководство на Синдиката на българските учители събра на импровизирано парти участниците. Освен от лидера Петранка Калоферова, те бяха поздравени и от началника на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова.

На партито присъстваха и участниците, заели призови места в конкурса „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“. Форумът бе организиран от Синдиката на българските учители под патронажа на МОН и се проведе в комплекс „Камчия“ край Варна.