Момичетата от „Уинд спейс“ обраха почти всички първи награди

Момичетата от пловдивското танцово студио „Уинд спейс“ обраха почти всички първи награди от Третата музикално-танцова балканска олимпиада, която се проведе от 2 до 4 ноември в Белград. В мащабното събитие, което има конкурсен характер, се състезаваха представителни състави от Балканите.

Пловдивските дарования се състезаваха във всички 38 категории танци. Талантливите танцьорки завоюваха 32 първи и 6 втори места, купи и медали, а хореографът и ръководител на студиото Мариана Данева бе част от международното жури на олимпиадата.

„Безкрайно съм щастлива и горда с моите момичета“, не скри вълнението си Данева по време на срещата със заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков.  Хореографът и 15 от момичетата на „Немезида“ благодариха на община Пловдив за финансовата подкрепа и показаха завоюваните купи и медали. В групата бяха и двете най-малки състезателки, съответно на 8 и 10 години, които се явяват за първи път на международен форум, но печелят златен медал.

Впечатляващото представяне на пловдивчанки, клубът спечели квоти за участие в състезанията в Москва и Солун. Получи и покана от Американската асоциация за участие в престижната танцова олимпиада в САЩ, която ще се състои през април следващата година.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.