Момичетата от „Уинд спейс“ обраха почти всички първи награди

Момичетата от пловдивското танцово студио „Уинд спейс“ обраха почти всички първи награди от Третата музикално-танцова балканска олимпиада, която се проведе от 2 до 4 ноември в Белград. В мащабното събитие, което има конкурсен характер, се състезаваха представителни състави от Балканите.

Пловдивските дарования се състезаваха във всички 38 категории танци. Талантливите танцьорки завоюваха 32 първи и 6 втори места, купи и медали, а хореографът и ръководител на студиото Мариана Данева бе част от международното жури на олимпиадата.

„Безкрайно съм щастлива и горда с моите момичета“, не скри вълнението си Данева по време на срещата със заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков.  Хореографът и 15 от момичетата на „Немезида“ благодариха на община Пловдив за финансовата подкрепа и показаха завоюваните купи и медали. В групата бяха и двете най-малки състезателки, съответно на 8 и 10 години, които се явяват за първи път на международен форум, но печелят златен медал.

Впечатляващото представяне на пловдивчанки, клубът спечели квоти за участие в състезанията в Москва и Солун. Получи и покана от Американската асоциация за участие в престижната танцова олимпиада в САЩ, която ще се състои през април следващата година.