Един директор и деветима педагози ще се борят за награди на националния конкурс на Синдиката на българските учители, които се връчват на 11 май в столицата

Пловдивска област е с 10 номинации на 21-то издание на националния конкурс „Учител на годината“, организиран от СБУ, съобщи регионалният координатор Петрана Калоферова. По традиция синдикатът връчва отличия на педагози за постигнати високи и трайни резултати в системата на средното образование. Наградитесе връчват в следните направления – предучилищно, начално, хуманитарно, природоматематическо, изкуства и спорт, професионално, директор и зам.-директор, психолози и педагогически съветници, млади учители.

Директорът на ОУ „Христо Ботев“ в Стамболийски Ива Пенкова е единствената номинация за ръководител на учебно заведение от областта. 9 са предложенията за учители. За приз ще се състезават четирима началните педагози от ОУ „Пенчо Славейков“ в Пловдив – Даниела Донева, Ана Йорданова, Катя Димитрова и Катюша Арсенова. Стоянка Йорданова от ОУ „Гео Милев“, Мария Баракова от Математическата гимназия и Десислава Кръстева от СУ „Константин-Кирил Философ“ са другите три пловдивски предложения. За награди ще се борят още д-р Диана Стефанова от асеновградското ОУ „Никола Вапцаров“ и Красимира Сотирова от ОУ „Васил Левски“ в Триводици, община Стамболийски.

Национална комисия ще реши кои са победителите, а връчването на отличията ще се състои на 11 май от 11 часа в столичния хотел „Балкан“.