Нели Дамянова (вляво) и Моника Тенева получиха отличията си от министъра на образованието Тодор Танев.

 

Нели Дамянова (вляво) и Моника Тенева получиха отличията си от министъра на образованието Тодор Танев.
Нели Дамянова (вляво) и Моника Тенева получиха отличията си от министъра на образованието Тодор Танев.

С втора награда от Международния конкурс за учители “Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на децата и учениците” бе отличен преподавателят по български език и литература в ОУ “Райна Княгиня” – Нели Дамянова.  Конкурсът, в който участваха над 150 учители,  директори, експерти по образование, научни работници и университетски преподаватели от цялата страна и чужбина, се организира от Синдиката на българските учители и фондация „Устойчиво развитие за България”  с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

“Успехите, които постигам, дължа на подкрепата на училищното ръководство и колегите. Училището ни се утвърди като център на иновативни идеи и се стреми да работи по европейски образец. Всеки кабинет е оборудван с мултимедия, а учениците работят с най-модерните лаптопи и компютри. Успяваме да мотивираме децата и се гордеем с огромен брой награди от състезания и олимпиади. 31 са призовите места само през последната година в национални конкурси по български, математика, английски, изобразително изкуство и спорт”, обяснява Дамянова.

Това е поредния приз за литератора, която е била „Учител на годината на България – 2013”, носител е на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски” и Почетната златна значка на Община Пловдив. Автор е на сборника „12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7 клас” одобрен от МОН.  До края на месец септември излиза от печат сборник с тестове на Нели Дамянова за държавния зрелостен изпит по български език и литература на издателство „Просвета“, изцяло съобразен с най-новите изисквания на МОН.

Другият отличен с грамота в конкурса пловдивски учител също е от ОУ “Райна Княгиня” и това е Моника Тенева – преподавател по биология.