Състезателите от ОУ "Елин Пелин".

ОМГ с най-много отличия в различните възрасти и с две купи от турнира, ОУ „Елин Пелин” се нареди на четвърто място в отборното класиране

Състезателите от ОУ "Елин Пелин".
Състезателите от ОУ “Елин Пелин”.

Пловдивски отличници донесоха купища медали и завоюваха призови места във финалната надпревара на международния турнир „Математика без граници”, който се проведе през уикенда в Несебър. За трета поредна година СОУ „Любен Каравелов” в курортното градчебе домакин на състезанието, за което бяха класирани 900 финалисти от 1 до 9 клас. В продължение на три дни мериха сили математици от Азербайджан, Казахстан, Беларус, Китай, Турция, Русия, Узбекистан.

Двама от носителите на купи от турнира са пловдивчаните Теодор Селимов и Димитър Чакъров от Математическата гимназия, които бяха отличени съответно във възрастовата група на 7 и 8 клас. ОМГ завоюва близо 20 златни, сребърни и бронзови медали в индивидуалната и отборната надпревара.

Учениците от ОУ “Елин Пелин” са четвърти в отборното класиране в конкуренция с 26 тима. Училището се представи 15 класирани индивидуални участници и два отбора – от втори и от шести клас. Ръководител на групата в Несебър бе Татяна Минкова – учител по математика и информатика.

Със свои финалисти, които успяха да спечелят и медали, на състезанието бяха още пловдивските училища „Хр. Ботев”, „С. Врачански”, „Ч.Храбър”, „З. Стоянов”, „Д. Хаджидеков”, „Ал. Константинов”, „П.Р.Славейков”, „П. Евтимий”, „Антим I”, НУ „Кл. Охридски”, „Д. Талев”, „В.Левски”, частното “Дружба”.