Пловдивски таланти ще вземат участие в празничния концерт “Mладите звезди на България“ в Париж. Организатор на събитието на 7 януари в Американската църква във френската столица е Асоциацията за културен обмен “Art gallery Constantin”. В програмата ще се включат Никол Самарева – арфа, Николай Маринов – пиано, Биляна Динкова – пиано, Ренцо Ставрев – цигулка, Кристияна Стоянова – китара, Мартин Николов – китара. Ще звучат произведения на Бах, Шопен, Дебюси, Рахманинов, Родриго, Турина, Дюплеси.

Трима от звездните таланти са от Пловдив –  Ренцо, Николай и Биляна. Градът под тепетата е родно място и на живеещата във Франция актриса Анна Танчева. Асоциацията се ръководи от пловдивчаните д-р Константин Николов и д-р Елена Радева – Николова, практикуващи във Франция вече 20 години. Дейността й през годините се разширява в областта на музикалния спектакъл, изложби и концерти, рецитали, арт форуми, симпозиуми и майсторски класове.

Ренцо свири на цигулка от шестгодишен и е ученик в НУМТИ „Добрин Петков“. Носител е на редица престижни награди от наши и международни конкурси. Той е най-младият притежател на „Кристална лира“, с която е отличен през 2018 г. за спечелените награди и концертна дейност.

Николай Маринов е завършил НУМТИ „Добрин Петков“ през 2020 г. , а понастоящем е студент по пиано в НМА “Проф. Панчо Владигеров“, независимо че е приет в Кралската музикална академия в Лондон още преди дипломирането си. Участвал е като солист и камерен изпълнител в редица представителни концерти, майсторски класове, международни гастроли. Талантливият пианист е печелил отличия от международни конкурси, трикратен носител е на Наградата на Министерство на културата за високи творчески постижения. Преди месец Николай се завърна от Италия с абсолютната първа награда от Международния конкурс за пианисти “Cita di Spoleto”.

Биляна е от семейство на музиканти и учи в НУМТИ „Добрин Петков“. Вече 13 години неин педагог е Светлана Косева. Биляна носител е на редица престижни награди от международни и национални конкурси.