30-метрова кула осигурява видимост от 360 градуса. Ученици от гимназията за сценични и екранни изкуства и от Спортно училище се включват в „Ние сме всички цветове”

Стотици пловдивски таланти ще вземат участие в грандиозния спектакъл „Ние сме всички цветове“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, който ще се проведе в сърцето на града на 12 януари. Той ще бъде реализиран под ръководството на Свен Сьорен Байер.

Основа на програмата е зашеметяваща 30-метрова кула, която осигурява видимост от 360 градуса. С помощта на 350 осветителни тела, тя ще бъде превърната в своебразен светлинен символ.

Реално сцената има шест нива, но поради мерки за сигурност ще бъдат използвани пет от тях. Тя тежи 200 тона заедно с участниците, разширена е с два подиума с дължина 100 метра. 360-градусови екрани ще бъдат разположени на сцената и допълнени от мултимедийни елементи по подиумите. Кулата има капацитет да побере едновременно 1500 участници. Пространството на двата булеварда – „Цар Борис III Обединител“ и „Мария Луиза“ ще се превърне в място за празненство, където се очаква над 60 хиляди души.

Спектакълът ще съчетава традиционни  български изпълнения и модерни съвременни технологии. Теодосий Спасов ще сложи началото на шоуто със своите оригинални композиции за кавал. Музикантът пише ново произведение специално за откриването на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.  В „Ние сме всички цветове“ участват над 200 кукери от целия регион, които ще поставят началото на годината и ще изгонят злото. 22-ма млади актьори от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив вече репетират за своята роля на сцената на спектакъла. Техните връстници, които учат сценичен грим, ще отговарят за визиите на всички участници в шоуто.

На членовете на ансамбъл „Тракия” е поверена нова хореография в стил съвременен танц.

Режисьорът Христо Намлиев подготвя сегмент, в който 200 хористи от формациите на града ще бъдат дирижирани от Диан Чобанов. С тях ще бъдат и 20 гайдари от Българска национална гайдарска асоциация. Изпълнители от АМТИИ ще изненадат публиката с арфи, но не класически, а лазерни.

1000 граждани на Пловдив, заявили своето желание за участие, ще се качат на сцената, за да изразят посланието на града под тепетата за 2019 година – ЗАЕДНО. Ще бъдат ангажирани и 150 деца от Спортно училище „Васил Левски“. Те са представители на спортни клубове по баскетбол, бокс, борба, вдигане на тежести, волейбол, гребане, джудо, кану-каяк, лека атлетика, художествена гимнастика, спортна стрелба и плуване. Учениците ще помогнат за цялостната организация по време на шоуто.

Спектакълът „Ние сме всички цветове“ ще завърши със спираща дъха заря, изпълнение на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев. Немският диджей Schiller започва европейското си турне от Пловдив с няколко часов сет на живо след шоуто.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.