30-метрова кула осигурява видимост от 360 градуса. Ученици от гимназията за сценични и екранни изкуства и от Спортно училище се включват в „Ние сме всички цветове”

Стотици пловдивски таланти ще вземат участие в грандиозния спектакъл „Ние сме всички цветове“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, който ще се проведе в сърцето на града на 12 януари. Той ще бъде реализиран под ръководството на Свен Сьорен Байер.

Основа на програмата е зашеметяваща 30-метрова кула, която осигурява видимост от 360 градуса. С помощта на 350 осветителни тела, тя ще бъде превърната в своебразен светлинен символ.

Реално сцената има шест нива, но поради мерки за сигурност ще бъдат използвани пет от тях. Тя тежи 200 тона заедно с участниците, разширена е с два подиума с дължина 100 метра. 360-градусови екрани ще бъдат разположени на сцената и допълнени от мултимедийни елементи по подиумите. Кулата има капацитет да побере едновременно 1500 участници. Пространството на двата булеварда – „Цар Борис III Обединител“ и „Мария Луиза“ ще се превърне в място за празненство, където се очаква над 60 хиляди души.

Спектакълът ще съчетава традиционни  български изпълнения и модерни съвременни технологии. Теодосий Спасов ще сложи началото на шоуто със своите оригинални композиции за кавал. Музикантът пише ново произведение специално за откриването на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.  В „Ние сме всички цветове“ участват над 200 кукери от целия регион, които ще поставят началото на годината и ще изгонят злото. 22-ма млади актьори от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив вече репетират за своята роля на сцената на спектакъла. Техните връстници, които учат сценичен грим, ще отговарят за визиите на всички участници в шоуто.

На членовете на ансамбъл „Тракия” е поверена нова хореография в стил съвременен танц.

Режисьорът Христо Намлиев подготвя сегмент, в който 200 хористи от формациите на града ще бъдат дирижирани от Диан Чобанов. С тях ще бъдат и 20 гайдари от Българска национална гайдарска асоциация. Изпълнители от АМТИИ ще изненадат публиката с арфи, но не класически, а лазерни.

1000 граждани на Пловдив, заявили своето желание за участие, ще се качат на сцената, за да изразят посланието на града под тепетата за 2019 година – ЗАЕДНО. Ще бъдат ангажирани и 150 деца от Спортно училище „Васил Левски“. Те са представители на спортни клубове по баскетбол, бокс, борба, вдигане на тежести, волейбол, гребане, джудо, кану-каяк, лека атлетика, художествена гимнастика, спортна стрелба и плуване. Учениците ще помогнат за цялостната организация по време на шоуто.

Спектакълът „Ние сме всички цветове“ ще завърши със спираща дъха заря, изпълнение на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев. Немският диджей Schiller започва европейското си турне от Пловдив с няколко часов сет на живо след шоуто.