Даниела Пирянкова.

10-годишната Лидия Ганева стана лауреат на Гран при от Международния конкурс за млади поп и рок изпълнители

Лидия Ганева и Маргарита Хранова.
Лидия Ганева и Маргарита Хранова

 

Четири пловдивски дарования ще представят Пловдив на полуфинала на Детска Евровизия от общо 15 избрани изпълнители. Всички те са възпитаници на вокалния педагог Румяна Иванова от пловдивското вокално студио „Арт Войс Център“. Голямата селекционна комисия на БНТ, която включваше изтъкнати композитори, изпълнители, продуценти и музикални редактори, прослуша 150 изпълнения на 75 деца от цяла България и избра пловдивските таланти Валентина Никова -13 години, Елеонора Иванова – 12 година, Лидия Ганева – 10 години и 11-годишната Даниела Пирянкова от Хисаря, но също ученичка на Руми Иванова.

За Елеонора това е второ участие в конкурса, след като миналата година се оказа сред осемте финалисти.

Елеонора Николова.
Елеонора Иванова

 

И четирите момичета имат многобройни награди от конкурси по пеене в странат  и неведнъж са представяли Пловдив и България на европейските музикални сцени.

Даниела Пирянкова.
Даниела Пирянкова

Преди броени дни Лидия Ганева стана лауреат на Гран при от Международния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Нота по нота” в Пазарджик. Песните й „Рапсодия” и „Who‘s Loving You” впечатлиха журито членовете на журито Маргарита Хранова, Марияна Попова и Мая Райкова. Конкурсът отличи Румяна Иванова като най-добър вокален педагог. Всички нейни участници си тръгнаха с награди.

Първият полуфинал ще се излъчи на живо на 2 юни и е посветен на Българската музика и децата ще пеят само на български.

За  финала на 11юни  ще се класират 5 деца от които  ще бъде избран представителят на България за Детска Евровизия 2016. Още не се знае дали на финала само жури ще избере победителя или ще се гласува с есемеси.

Валентина
Валентина Никова.

2 КОМЕНТАРА

  1. Браво, само дето има грешка, под снимката на Елеонора фамилията е грешна, вместо Иванова е написано Николова!!!

Коментарите са затворени.