Невероятното изпълнение на народната ресен „Зайди, зайди, ясно слънце“ ги изстреля в битката за призовото място

640_d2859ca0de9fd684d5ae63c1b7d1ea78

Четирите пловдивски момичета от „4 Magic“ се класираха за финала на „X Factor“ на 17 декември.  Невероятното им изпълнение на народната песен „Зайди, зайди, ясно слънце“ ги направи първата група, стигнала до последния етап на музикалното риалити. Зрителският вот определи пловдивския квартет за финалист. Техни конкуренти идната неделя ще бъдат Ева и Йоана. Малко не достигна на другото забележително пловдивско дарование Мирослава Тодорова  да се бори за призовото място.

„Ще запомня X Factor като най-поучителното и вълнуващо преживяване за мен до този момент!“, сподели Мирослава, която напусна сцената заедно с Милена Цанова в решаващата битка между финалистите.

„Благодарение на хора като вас българската музика ще пребъде. Щастлив съм, че има млади хора, които изпълняват българския фолклор по този начин и го правят привлекателен за нови и нови поколения“, отбеляза Заки.

Криско се възхити, че изпълнението на момичетата кара всички българи да се чувстват горди.

 „Тази песен беше великолепно решение за битката, която водите“, призна и Саня.

Най-щастлив от журито беше техният ментор Любо. При такова изпълнение човек забравя, че става дума за битка, предаване и състезание. Музиката е над всички нас!“, каза той и призна, че има още един фаворит, макар и не в неговия отбор, и той е Ева Пармакмова.

Елеонора е 8-класничка в ЕГ „Пловдив”, а Валентина и Елия са за първа година в ЕГ „Иван Вазов”. Никол е в 9 клас на Националната търговска гимназия. Момичетата се явиха на Х Factor като готова група. В продължение на две години те се готвели за участие във формата именно като квартет. Носители са на множество отличия от национални и международни конкурси, а техен вокален педагог е Румяна Иванова от „Арт войс център“. Руми е преподавател и на талантливата Лидия Ганева от Арменското училище, която представи България на Детската Евровизия с песента „Вълшебен ден“ и се класира девета в столицата на Малта.